Behandeling probleempaard

Op deze pagina kunt u lezen over een paard, welk onlangs door een van onze behandelaars behandeld is.

Klachten waren :

Algemene blokkades in velerlei gangen. voortkomend uit blokkades van spieren, trauma aan schouder, verkleving van spiergedeeltes aan de hals.

Via de normale behandelingen werd geen blijvend resultaat geboekt.

De behandeling start met een totale diagnose d.m.v. manueel aftasten van bepaalde knooppunten en meridianen welk elk paard bezit en waaraan vastgesteld kan worden, waar het eigenlijke onderliggende probleem zit.

In veel gevallen kan dan een eenvoudige behandeling plaatsvinden waarbij m.b.v. de goede prikkels op de juiste plekken blokkades kunnen worden opgeheven. Herhaal behandelingen zijn dan vaak gedurende een korte periode nodig om langdurig resultaat te boeken.

In dit geval was echter extra inzet nodig van een middel "Fluid Speciaal" genaamd, om reeds langdurig aanwezige problemen bij dit paard aan te pakken.

Foto's van opengebarsten plekken tussen de voorbenen, Op deze plek barst de huid dan ook altijd open indien wondvocht en afvalstoffen uit het paard afgevoerd moeten worden.

Dit is intensief en vraagt de nodige ervaring van de behandelaar.

Laat dit door een behandelaar of onder toezicht hiervan doen.

.

Deze behandling is niet eenvoudig en pijnlijk voor het paard, menig paardehouder zal deze behandeling dan ook niet zelf kunnen en willen uitvoeren.

Discipline en vasthoudendheid zijn hier de sleutelwoorden, temeer omdat juist bij deze behandeling nogal stinkende wonden ontstaan, het is echter in dit soort gevallen de enig manier om ongewenste stoffen en daarmee blokkades uit uw paard kwijt te raken.

Begin hier nooit zelf aan zonder ervaring en begeleiding.!!

Na een succesvolle behandeling kennen vele paardehouders hun paard niet weer terug ; totaal ander gedrag, andere gangen etc. omdat veel "oud zeer" is opgeruimd.